Autor Wątek: Jaki stick?  (Przeczytany 92871 razy)

NemoKOF

• Jr. Member
  • **
    • Email
Odp: Jaki stick?
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 05, 2011, 13:36:34 »
Nie wyrwalem tylko wyleciala bo zaslepke zle wsadzilem na koniec galki ;-) Ale tak - to ten.

xGameCenter

• Newbie
  • *
    • www.xgamecenter.pl
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 05, 2011, 16:53:00 »
Poszperałęm trochę po europejskich sklepach i jakiś we Francji się znalazł, lecz cena też nie była obiecująca. Zobaczę jak to ze stanów się udało by zmajstrować, o ile jest też tam dostępne w takiej cenie. TE też były w chorych cenach na początku - teraz już znormalniały albo się do tych cen przyzwyczaiłem, lecz cały czas uważam że 400 - 450 to max co dam za masówkę. Już lepiej ściągnąć cały panel na 2 graczy. W każdym razie przy tej cenie ta akcja nie ma szans na powodzenie.

Gdybyście znaleźli coś konkretnego i w dobrej cenie to dajcie znać.
xGameCenter - wymiana gier konsolowych Dąbrowa Górnicza

http://www.xgamecenter.pl

keNzo

• [Warszawa]
  • Jr. Member
  • *
    • Email
  • PSN ID: xK4milLx
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 05, 2011, 23:08:23 »
A co myślicie o tym...?
http://swiat-gier.com/product.php?id_product=1768
Wiem, że to nie ta sama klasa ale tam wcześniej ktoś napisał na temat sticków Hori, że są całkiem dobre na start...

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
  • PSN ID: GKHiryu
  • Steam ID: GKhiryu
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 05, 2011, 23:15:48 »
Gdyby HRAP'y można było kupić po takiej cenie.......
Zacznijmy od tego, że wprowadzają konsumentów w błąd, bo to Fightstick 3 a nie RAP 3.
200 zł to sporo i ja powiem swoje: lepiej 300 na customa niż 200 na części made by hori to look like sanwa.

Możesz w tego sticka zainwestować i na pewno będzie Ci służył dłużej i lepiej niż mayflash, ale nie licz na jakość porównywalną do TE czy nowszych HRAPów. Imo FS Hori to zestawienie dobrej gały i średnich przycisków. Jest to więc dobry zakup dla osób niezdecydowanych lub cierpiących na niedobór gotówki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2011, 23:18:27 wysłana przez Hiryu »
Moje pięści krwawią śmiercią!

keNzo

• [Warszawa]
  • Jr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 06, 2011, 13:54:45 »
Ja chętnie poczekał bym na jakąś lepszą ofertę...nawet sam bym się za taką rozejrzał ale naprawdę mam blade pojęcie o tym. Jedynie co mogę to męczyć was pytaniami :D Co zaraz uczynię..., który z tych sticków będzie lepszy, ten z poprzedniego posta czy ten:
http://cgi.ebay.pl/PS3-Tekken-6-mit-Arcade-Stick-NEU-UK-/130441662368?pt=de_entertainment_games&hash=item1e5eedcfa0#ht_1415wt_1170

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 06, 2011, 15:40:51 »
Jeśli już to ten z poprzedniego posta (przecież jeden to hori a drugi to jakiś no name, jak tu można mieć wątpliwości? :f), ale ja nie polecam żadnego z nich. Już prędzej brałbym madcatza SE (można go chyba w podobnej cenie znaleźć).

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
  • PSN ID: GKHiryu
  • Steam ID: GKhiryu
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 06, 2011, 16:51:48 »
@Snake

Tylko czy jest jakaś faktyczna różnica między SE a FS3? Imo nawet jeśli, to na korzyść sprzętu Hori.
Moje pięści krwawią śmiercią!

wilku

• Hero Member
    • Wilku na Facebooku
    • Email
  • PSN ID: Wilku
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 06, 2011, 20:32:08 »
Te budżetowe sticki to bym rozpatrywał w takiej kolejności
1. Madcatz SE
2. HORI Fightstick 3
3. Tekken 6 stick (jego też robi HORI)
4. Mayflash
5. Honcam

Za to pozycje z górnej półki wypunktuje tak
1. HORI Real Arcade PRO.EX Premium VLX
2. Qanba Q4 3in1
3. Madcatz TE
4. HORI Real Arcade PRO.VX SA (był by oczko wyżej ale waga - lekkość, jakoś do mnie przemawia na jego niekorzyść)

Snake dobrze napisał że MadCatz SE to dobra opcja bo właśnie po te 200 zł chodzi nowy. Bardzo łatwy do zmodyfikowania - tylko wykręcenie joya (który jest identycznej budowy jak JLF ale jednak co oryginał to oryginał) i wymiana przycisków. Hori za to jest ultra niski, chyba niższego normalnie nie ma, co ma też i swoje zalety, za to montaż np JLF'a jest lekko utrudniony. Bardzo podobny w budowie i modowaniu jest HONCAM za 120 zł lecz konstrukcja niegrywalna prosto z pudła, konieczna wymiana co najmniej joysticka.
Czytaj ze zrozumieniem, pisz z głową

so true

keNzo

• [Warszawa]
  • Jr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 08, 2011, 19:44:30 »
Snake dobrze napisał że MadCatz SE to dobra opcja bo właśnie po te 200 zł chodzi nowy.
To dajcie linka do jakiegoś sklepu. Z góry dziękuję.

grabczas

• Sr. Member
  • PSN ID: grabczas
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 08, 2011, 23:58:23 »
Snake dobrze napisał że MadCatz SE to dobra opcja bo właśnie po te 200 zł chodzi nowy.
To dajcie linka do jakiegoś sklepu. Z góry dziękuję.
Też się podpisuję. Czyli dobrze rozumiem że SE i Fightstick 3 z pudła są lepsze do grania od Mayflasha? I jak części SE się sprawdzają, czy fighstick ma dużo wytrzymalsze tak prosto z pudełka. No i czy przy tym układzie przycisków będzie wygodnie w MK grać? (Chociaż pewnie do innych bitek bym wykorzystał, jak z czasem coś nabędę)
"Sua Sponte"

NemoKOF

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 09, 2011, 00:30:50 »
MadCatz SE ma slabe PCB, padaja. Mam 2 sztuki (PS3 i X360) i w obu przycisk nie dziala. A mam wymienione na Sanwa/Seimitsu. To fajne stick jesli chodzi o pudlo, ale KAZDA czesc w nim jest do du.py. Zreszta tanie HORI tez sie psuja. Z hori tylko HRAP, z MadCatz tylko TE (chociaz w jednym tez mi sie PCB uszkodzilo, jeden przycisk przestal lapac).

MadCatz SE + nowe czesci arcade + inne pcb = zadowolonie. Jak wyjda nowe PCB PS360+ na Akihabarze to bede sciagal pare sztuk. Napisze tu to bedziemy mogli jakas zrzute uczynic. Wysylka nie bedzie taka wielka jak za sticki, plytki sa male.

kowal

• Sr. Member
  • homobilard
    • hamulce
    • Email
  • PSN ID: kowalarcade
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 11, 2011, 10:43:46 »
 trigger ci padł czy inny button? miałem 4 madcatzy 2 pod x360 ale nie mam X360 (jeden sprzedałem drugi w sumie tez jest teraz do opchniecia nawet nie wyjety z pudła) i 2 pod ps3 ale tez nich nie uzywałem pare razy kumpel zagrał co wpadł. sprzedałem oba.
notabene z pl byłbys pierwsza osoba co raportuje problem na SRK było mase raportow ale w pl jakos sie nie spotkałem ale proporcjonlanie mniej stikow jest w obiegu i trudniej to wyłapac. teraz nabyłem okazjonalnie VLX ale tez pod X360 i chce zmienic PCB nie chce mapowac na cthulhu ani na KITa bo i tak ksoztuje to tyle samo co ta płytka z akihabary
wiec jestem zainteresowany pewnie ze 2-3 wezme. tyle ze nie wiem jak rozwiaze problem z selectem i home bo sa jako funkcyjne gnioty nie chce w nim wiercic bo z lewej na scianie tylnej jets osadzone oryginalne PCB i nie bardzo jest miejsce aby to dac na tylnia sciane moze na srodek albo blizej schowka na kabel

notabene PCB z SE a TE jest takie samo ale fakt ze wiecej pada SE ale znow i stosunek sprzedanych SE do TE jest ze 4x taki wiec i wiecej raportow.
z ta płytka znow sie opyla customy składac

NemoKOF

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 14, 2011, 11:03:32 »
Na moim byly problemy z X'em i to nie tylko ja potwierdzilem go Krill jeszcze gral i narzekal ze czasem cos nie lapie. Przycisk "X" w TE do PS3. A w se padlo po triggerze. I tym na X'a i tym na PS3. Na X to nie problem to padl jakis taki nie wykorzystywany na co dzien a na PS3 padl L1 takze musialem zrobic uklad z R1 i R2 na koncu, jak na HRAPie 1. I to tak dziwnie dzialalo ze nie padl zupelnie ale dziala i nagle przestaje na powiedzmy 30 sekund i znowu dziala. Takze porabane. Kupilem je oba bardzo okazyjnie, maja spoko pudla do ktorych wlaza czesci japonskie bez kombinacji wiec bralem a galki i przyciski wymienilem.

Z tym PCB od Aki jest jakis problem, mialo sie ukazac do konca MAJA a sie okazuje ze moze sie przedluzyc nawet do wrzesnia, od kilku dni wisi takie info. Szkoda. Jest jeszcze jakies koreanskie PCB ktore niby dziala na 2 konsolach a nic nie wiem o jego jakosci. Jak cos wiesz/czytales to daj znac.

http://www.etokki.com/Joytron%20Paewang%20Revolution%20PCB%20Only

Tu to mozna kupic.

Notabene na tej stronie sa swietne przejsciowki PS2-PS3 kompatybilne z kazdym softem (mam takie 2) oraz dobra przejsciowka PS2-X360 ale ona wymaga pada wpietego a sa juz takie co nie wymagaja.

wilku

• Hero Member
    • Wilku na Facebooku
    • Email
  • PSN ID: Wilku
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 14, 2011, 16:38:59 »
Jak jest parcie na PCB to chyba to ze sticka co Szostak (dwu systemowy) zalinkował jest dobrym rozwiązaniem.
Czytaj ze zrozumieniem, pisz z głową

so true

NemoKOF

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 14, 2011, 18:46:04 »
To jest to ja podlinkowalem. Te sticki i PCB byly sprzedawane pod roznymi markami, zobacz sobie na tej stronie sticka calego, a nie samo PCB :D

http://www.etokki.com/Joytron%20Paewang%20Revolution%20arcade%20stick

Inne kolorki ale pudlo i pewnie pcb jest to samo, pudlo jak mayflash itp. Pewnie brane jako OEMy skads tam i rebrandowane na rozne marki.

To co podeslales to jest pewnie ok ale na tej stronie jest napisane - WKROTCE DOSTEPNY :D Takze nie wiemy kiedy ;-)

A parcia nie ma - ja nie gram praktycznie wiec tak bardziej hobbystycznie tu zagladam. Mam poza tym sticka do PS3 i X wiec dwusystemowy nie jest mi potrzebny. 6 przyciskow dziala na kazdym i tyle mi wystarcza :-)