No jeszcze musimy dokończyć relację z PGW
Tak w skrócie to gra jest nieporównywalnie bardziej grywalna niż SC4 dzięki BE i CE, to był strzał w dziesiątkę. O muzyce i arenach już pisałem, są najlepsze w całej serii tuz za SC3 (ciężko będzie pobić tego Calibura pod względem designu aren i muzyki ale kto wie?) Jedyną rzeczą, która zmieniła się na gorsze to uproszczenie dosyć sporej ilości postaci względem SC4 ale to akurat mały problem skoro cała reszta rekompensuje tę stratę.
Mam wątpliwości odnośnie balansu CE i BE - jak wiadomo, każda postać ma inne, mniej lub bardziej użyteczne... już na PGW mozna było zauważyć, że niektore mają trochę więcej tych mniej użytecznych.
Leixia to bedzie straszna nuda: AAB, 3B, FC 3B i step B. Mogli jej chociaż ten SXS zostawic...
Obejrzyj lepiej tego streama, to zmienisz zdanie.
No widziałem ale jakoś nic mnie nie zdziwiło (poza tym, że ona może zrobić CE nawet po takich ciosach jak 15 klatkowym 4K ._.) Leixia wygląda jak dla mnie na okrojoną Xian z SC3 i SC4. Trochę zabrali, trochę dodali ale generalnie pod względem arsenału ciosów jest biedniejsza.