No Akire pokrzyżował moje plany, tak to nie miałbym żadnych problemów żeby być w top 2. Hyrul nie był dla mnie żadnym wyzwaniem. Miałem pecha w losowaniu.
Belial gra zupełnie inaczej. Mitsu po prawie wszystkim na bloku ma od -2 do -6 więc zawsze 4B jest mixupem albo może dalej atakować, nie wiedziałem kompletnie co robić. Ogólnie poziom wielu walk był żenujący, Akire później cały dzień w depresji, że przegrał z Hyrulem i nie dziwię mu się. Niemcy już zwalili winę porażki operatora pieczonego ziemniaka ze mną na lagujące przejściówki.
W ogóle to w turnieju podobno była jeszcze jakaś inna Ivy, ale nie widziałem żadnych walk. Najpierw przegrałem z Akire, później w LB wygrałem z jakimś Mitsem, Rikimaru (jedna z najlepszych Natsu w Europie), ShenChanem i DaGOTThem. No i znowu Akire.. no coż był po prostu lepszy, nie będe zwalal winy na Ivy bo w tej grze można wygrać każdą postacią.
Trace mi pokazał zmiany dla wszystkich postaci w patchu, ktore mial ze soba jeden z hiszpanskich pracownikow namco. Poza tym miałem unikalną mozliwosc spedzenia kilku godzin z Daishim, Utoh-sanem i Hayato, które spędziłem na "wysysaniu" informacji. Najbardziej znerfione postacie w patchu to Tira i Natsu. Leixia tez sporo oslabiona, jakos też przerobili jej WS B BE i parę innych ciosów (np 44[A], teraz mozna bedzie sie schylić pod drugim ciosem), Maxi ma byc slabszy. Viola dostanie naprawdę dziwne buffy, np niektóre ciosy mają zwiększony damage z 10 do... 50.