Jako, że ostatnio czasami nią pogrywam to tyż coś powiem
Zgadzam się z Furbem - zdecydowanie górna połówka tier listy. Niektórzy wrzucają ją do topów na równi z Kungiem, Kabalem, Cyraxem, itd. Trochę przesada moim zdaniem, ale na pewno górna część mid-tierów.
Jeśli ktoś myśli o grze nią online, to jest to jedna z tych postaci, które wymagają trochę (ale też bez przesady) timingu w BnB. Zdecydowanie łatwiej wszystko siada offline.
Moglbym sie nawet pokusic o zdanie, iz jest to najlepsza postac bez teleportu, ale na razie sie wstrzymam.
Kaman man! Lepsza od Kabala ?!
Jej drugi strój rządzi. CSI Dat Ass.
Czy jakaś postać ma więcej ciosów od panny Blade? Chyba przoduje w tym temacie. MASA tego.
Lepszy pierwszy strój, drugi trochę wieśniacki
Więcej podstawowych kombosów ma chyba Baraka.
Niestety jej kluczowe zagranie czyli dive kick jest karalny na full combo. Całe szczęście cartwheel jest bezpieczny.
Kartwheel bezpieczny, ale -3 klatki na bloku. A kluczowym i najlepszym zagraniem Sońki jest raczej EX Kartwheel.
Standing 4 działa u Sonii jako OTG - jeśli przeciwnik leży z blokiem możemy mu nabić rozsądny czip robiąc 4~Cartwheel lub rozpocząć mixupy z 4~MS. Niestety obie opcje są możliwe do wcięcia się (13klatkowcem dla 4~CW, po 4~MS jesteśmy idealnie na 0). Niemniej usable stuff.
Dobre, ale zauważyłem, że nie siada tak łatwo jak np. Kitany 2 jako OTG. Nie wiem, może wolniejszy start-up? A może ja jestem jakiś trzepnięty
Jeszcze było podawane, że rozsądną wybitką pod ścianą jest MS 4. Można po tym pojechać d+1 i dalej do wyboru, do koloru.