OnizukaPM: Co do EX Freeza to uwierz że łapie tym skaczących ludzi, a kulkami da się czasem porzucać (nie na wszystkie postaci oczywiście i nie z każdej odległości, ale na takiego Nooba jak najbardziej).
Co do EX Slide zakańczającego kombo, czy X-RAYa zakańczającego kombo to rzeczywiście jest to marnotractwo (chyba że ostatnia runda, a ty chcesz dobić przeciwnika). Natomiast EX Slide jest świetny w niektórych sytuacjach.
Słuchaj. Ja się nie upieram przy tym że breaker jest bezużyteczny (bo używam go czasem głównie jak ktoś mocno juggluje po 50%), ale nikt mi nie będzie mówił że EXy są słabe. Tak jak pisałem już 2x łapiesz przeciwnika w powietrzu EX Freezem i masz 2x albo NjP,B+1,2 ,2,1,2+Slide, albo chociaż B+1,2 ,2,1,2+Slide jak koleś zmrożony jest dalej. Te comba na pewno zbierają co najmniej 25%
Inną sprawą też jest X-Ray, który dorzucany do komba jest totalnym marnotrawstwem pasków, ale jeżeli np. w walce Sub vs Sub ciężko o choćby odrobinkę życia zabranemu przeciwnikowi, to X-raya można... odpalić raz na kilka gier dla zabawy
(Po słowie można myślałem że napiszę coś mądrego, ale przeliczyłem Xraya na 3 EX Freezy, i jednak wolę EXy
)
Nie będę pytał KAŻDEGO Sub-Zero jak mam pasek wykorzystywać, bo po prostu gram dla zabawy, na swoją głowę, intuicje i w swoim stylu
Dla mnie sytuacja w matchupie Sub vs Sub, w której mam dużo mniej życia, a do końca gry zostało powiedzmy 10 sekund, jest sytuacją przez chwilę zabawną (to jest coś w stylu - "Ej, kuwa... Mam przej*bane
" ), a potem staje się wyzwaniem ("Ej zrobię to i będzie śmiesznie jak mi się uda
"). Albo jak mam zjechany pasek do stopnia w którym jestem na jednego hita, a przeciwnik ma conajmniej 50-60% życia ("O Fak, jestem trupem
...nie zaraz, on jeszcze musi mnie trafić. Jak trafie go wcześniej dwa razy jakimś juggle starterem to wygram
"). Z wami właśnie grało mi się fajnie w ten sposób i z tego co pamiętam akurat obie akcje były i mi się udało
Przy trzeciej grze stwierdziłem że teraz go pocisnę moim agresiv Subem i z miejsca wpadłem na clona i sam do siebie - "Boże ale Ty jesteś debil
"
Ogólnie gra mi sprawia dużo radochy i chce się nią pobawić. Dlatego nie będę się ograniczał do sztywnych zasad. Tym bardziej że wiem, że EXy w niektórych sytuacjach są lepsze