Graliscie juz? Gra jest MEGA. Nie wiedzialem co myslec przed premiera, zwlaszcza, ze zmieniony bedzie styl gameplayu. Jednak po zagraniu moge polecic z czystym sumieniem. Klimat jest zajebisty, do tego genialna muzyka, gameplay (naprawde cos), fabula, otoczka, rozwijanie postaci. Grafika rowniez stoi na wysokim poziomie - ostre textury na PSP! Jak po takiej grze odpalamy np. Lord of Arcana to az oczy bola od rozmytych textur. W 3rd birthday wszystkie textury sa ostre jak brzytwa, koderzy strasznie dali rade.
Polecam gre, gra sie naprawde swietnie, pierwszy epizod (tak sa nazywane levele) to z 30 min, drugi trwa juz z 2-3h! (ma z 3 savy po drodze). Klimat przeswietny i gdy juz myslisz, ze pokonales "bossa", okazuje sie, ze to byl pional, a teraz wyskoczyl Ci (klimatyczny!) boss.
Polecam! I od razu mowie, ja traktuje gry jak tabula rasa i jezeli tworcy chcieli zmienic gameplay (inny niz w Eve 1,2) - a wyszlo to dobrze - jestem za. Dawno nie odpalalem gry na cokolwiek (PC, konsole), ktora momentalnie by mnie oderwala od rzeczywistosci.
hint na koniec: w grze ma sie rozne ciuchy - ktore sluza jako "armor". Jak zbierasz duzo hitow, to te ciuchy sie drą
- mile dla oka ; -) -> ale jednoczesnie mamy mniejszy def. Wiec trzeba takie podarte ciuchy naprawic. Myslalem, ze to tylko wizualna fieta, ale sprawdzilem - im bardziej podarte ciuchy, tym mniejszy def (nie jest to opisane w grze).
Gra ma tez duzy potencjal powracania do misji - beda pozniej dostepne nowe wyzwania, jakies kody (sa w grze) do tych misji, ktore cos zmieniaja. Dodatkowo fajnie bedzie wrocic do misji wczesniejszych, bedac juz napakowanym:).
Naprawde - jak dla mnie - piekna gra.