Standardowa długość (ok. 8h), słabe replayability (po przejściu gry możemy wyświetlić pasek życia i chyba czas, dzięki czemu uzyskujemy dostęp do rywalizacji z innymi graczami - żyłowanie wyników; bonusowo oczywiście wyższy poziom trudności). Gameplay nie porywa (3 bronie + powtarzający się przeciwnicy, choć sama walka jest dość przyjemna), ale to, co liczy się w El Shaddai, to oczywiście oprawa. Technicznie nie powala, jednak pod względem designu to małe mistrzostwo świata (audio nie stoi daleko w tyle za grafiką). Każdy poziom jest inny, a dodatkowo momentami gameplay przechodzi w 2D (
tutaj znajdziesz jeden z najciekawszych - moim zdaniem - poziomów). Są też bonusowe etapy 2,5D, a w jednym rozdziale jeździmy na motorze
. Dodam jednak, że trójwymiarowe elementy platformowe momentami irytują ze względu na mało czytelną perspektywę.
Jeśli spodobało Ci się demo, to myślę, że pełna wersja również przypadnie Ci do gustu. Gra na Allegro stoi dość wysoko (aktualnie minimum 55 + wysyłka). Ja miałem szczęście i za swój egzemplarz zapłaciłem 37 zł. Jeśli nie ma jej na PS Store (
), to mogę Ci przy okazji pożyczyć.
No i jeszcze jedno: nie wiem, jak na X360, ale na PS3 gra wyciąga 60 klatek bardzo rzadko (tylko czasem, poza walkami).
@Oxva
Na Deadly Premonition poczekam, aż wyjdzie wersja Director's Cut i... stanieje
. Silent Hilla planuję zacząć przechodzić od początku, więc do Downpoura na razie mi daleko
.