No hej. Sorry że tak późno odpisuję. Hmm co by Ci tutaj napisać generalnie nie ma dramatu i można tam coś ugrać ale ciężko jest. Podoba mi się Twój pomysł że w teamie z pajączkiem masz dwóch kozaków. Takie teamy mają rację bytu a ja nie mam koncepcji z kim mógłbym go połączyć bo postacie które mi się podobają są albo z małą ilością hp albo nie mają otg itp. dlatego mam mały dylemat. Jeśli chodzi o crossupy to wszystkie uderzenia z nogi w powietrzu czyli jump
oraz jump
najlepiej w połączeniu z web zipem i sępieniem jak przeciwnik jest w rogu. Mieszanie to podstawa jak już zauważyłeś. Z combosów to polecam najpierw coś z podstawy nie wiem np: L , M , H , L Web Swing , j.M , j.M , j.S , M , H , H Spider Sting + H , S , j.M , j.M , j.H , j.H Web Swing , Maximum Spider albo proste combosy które dobrze zapełnią pasek (nie chce mi się pisać wiec wkleję ze strony):
st.[L, M, H] [H.ver Spider Sting + Spider Bite] st.[L, M, H] [H.ver Spider Sting + Spider Bite]
st.[L, M, H, S] [H.ver Web Throw]
st.[L, M, H] [H.ver Spider Sting + Spider Bite] st.[L, M, H, S] j.[M, M, H] [H.ver Web Swing]
st.[L, M, H] [Web Zip] j.[M, M, H] st.[H, S] j.[M, M, H] [H.ver Web Swing]
W combosach ciężko powiedzieć który jump jest lepszy. Moim zdaniem lepiej jest robić j.S gdyż zabiera minimalnie większy damage a po j.H jest chyba lepsze zbieranie po ciosie ale nie jestem pewien.
Matchupy to jest mordęga szczególnie z postaciami które mają teleporty. np Dante, Phoenix czy Wesker z racji ich mobilności. Oczywiście i sam pająk jest mobilny ale nie oszukujmy się jak wcelujemy źle to dostajemy w baniak od takich postaci a wiadomo że one do słabych nie należą wiec rzadko kiedy pozostaje się przy życiu. Logan to inna bajka i zdaje się że chyba każdy ma problemy z jego rushem i chorymi hitboxami dlatego cieszę się że to trochę poprawią w następnej odsłonie. Tak w ogóle to cieszy fakt że Spidey Ci się spodobał i coś tam nim pogrywasz a kto wie może nawet na dłużej się wkręcisz. Gdyby UW działał po knockdownie to ta postać by była topem a tak niestety trzeba się męczyć no ale wierzę że mu coś tam poprawią bo osłabić raczej nie ma czego.