Witam, jeśli ktoś światły zechciałby udzielić mi odpowiedzi w nurtującej mnie kwestii, byłbym wdzięczny!
Otóż:
Swego czasu, znajdując uprzednio zainteresowanych w tym temacie, kupowaliśmy na PSN grę Trine. Byłem osobą odpowiedzialną za zakup tejże gry, tzn. założyłem nowy mail na potrzeby transakcji, użyłem też swojej karty kredytowej do zapłaty, a następnie użyczyłem swojego konta PSN pozostałym czterem osobom, by ściągnęły swą kopię. Na zakończenie zmieniłem główne hasło do konta na nowe.
Teraz sedno - ja gierkę już przeszedłem, wzdłuż i wszerz, zainteresowany natomiast tą pozycją jest mój brat, niestety nie jestem w stanie odsprzedać mu slota, jako że żaden już nie został. Nie chcąc tworzyć nowej listy do zakupu kolejnego Trine, chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś możliwość przekazania memu bratu mojej własnej kopii gry. Słyszałem coś o de/aktywacji konta, ale zielonego pojęcia nie mam jak to działa. Czy chodzi o opcje System Activation, w zakładce PSN-->Account Managment? Czy istnieje możliwość deaktywacji konta(profilu) na mojej PS3, a aktywacji tegoż konta na PS3 brata(i tym samym , być może, ściągnięcia z mojego slota 1 z 5 pobrań Trine na konsolę brata)?
Sorry, jeśli się niejasno wypowiadam lub ewentualnie błądzę, ale w temacie jestem laikiem i z chęcią wysłucham rady kogoś obcykanego w kwestii. Nie chcę niczego robić pochopnie, nie chcę też by przez moje eksperymenty, któraś z osób które wraz ze mną ściągały grę miała problem z odpaleniem tejże. Dlatego też podaje temat pod ogólną dyskusję.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Dziękuję i pozdrawiam!