Ja już trochę PSV poużywałem i ogólnie mi się podoba, ale mam trochę zastrzeżeń.
Funkcje multimedialne są słabe - materiały trzeba przegrywać przy pomocy tego całego "kreatora zawartości", do tego non stop coś mu się nie podoba (zły format/kodek czy za duża rozdzielczość filmów). Przeglądarka nie jest tragiczna, ale jakaś Opera by się zdecydowanie przydała. Podobnie jak porządny klient YT.
Gałki analogowe są takie sobie - póki co wydają się być mało precyzyjne i mało wygodne. Miejmy nadzieję, że podobnie jak na dużych konsolach (szczególnie w przypadku COD'a) programistom uda się z czasem dobrać czułość, nieliniowość, deadzone, lekki auto-aim itp. itd. tak żeby jednak grało się lepiej. Trochę problematyczny jest też brak L2/R2 - niby dzięki 2 gałkom można już grać w większość gier podobnych do tych z dużych konsol, ale w niektórych przypadkach może zabraknąć przycisków (zwłaszcza że nie ma też L3/R3). No i bateria - nie jest jakaś tragiczna, ale mogła by być ciutkę lepsza (tak z 30-50% więcej pojemności).