No naresze jestem po paru godzinach spedzonych w salonie.O dziwo tesyt nie mialy miejsca w GA co mnie bardzo zaskoczylo,podobno wlascicielka greena tez byla bardzo niezadowolona z tego faktu;/
Gra byla prezentowana na automacie z T6,co od razu rzucilo mi sie w oczy,grafika nie robi wiekszego wrazenia,a niektore areny (w szczegolnosci na kutrze rybackim) rozczarowuja wizualnie.Gre na chwile obocna mozna zakwalifikowac jako BR+.Wiekszosc graczy spokojnie "sadzila" akcje z duelowej wersji,nawet nie starajac sie czegos wymyslic poza tagiem.
Jak to test spodziewalem sie gry za darmo, w zamian za wlasny wklad w rozwoj mojej ulubionej serii,ocza nie wierzylem naklejce 500 wonow za tylko 2 rundu na 100% zycia.No nic pomyslalem,diabel tkwi w szczegolach.I pewnie tkwi, ale nie gdy ludzie mnie cisna w stylu szosti, to juz inna para kaloszy...
Pare moich spostrzezen:
Lars:u/f+4 Bounduje od razu po trafieniu
Marduck:d/f+1 ma teraz fajniejsza animacje i jakos wyglada na szybsze.
f,f+1 jest na ch jak ws+2 DJ,na "normalu"jak "elektryk" Jina
True Ogre:ma macke zamiast prawej gornej konczyny.
Lili:d/b+4 juz nie jest starterem na normal hit(kto wie czemu).
Asuka+Jun:obie bardzo podobne zmiany raczej zaszky w animacji,no i jeszce fakt ,ze Asuka ma teraz bardzo czarne wlosy sprawia,ze wyglada zdecydowanie inaczej.
Steve:
CH d/f+2 juz nie laczy sie z f,f+2,na ta chwile nie ma nic gwarantowanego.
d/b+3,1 juz nie podnosi przy scianie.
Bob:f,d,d/f+2 juz nie daje juggla.
Devil Jin:HS juz nie daje bounda.
Baek:Hop kick z flamingo wybija znacznie wyzej,pewnie siedza w zwiazku z tym lepsze rzeczy.
Hwoarang:dostal fajna kombinacje zlow,mid z postawy,na bloku niekaralna.
Nie ma juz juggla z tej ogromnej podcinki z flamingo,sa jakies gwaranty.
Nina:Dalej siedzi ws+1 w "przeciaganiu"
Kazuya:Ma cios jak B+1 fenga lub Jacka(niekaralny i odpycha).
Moze robic samego lowa z b,b+2,2 i cancela jego koncowej animacji.
D/f+2 jest homingiem.
Feng
Ma nowy starter,chyba qcf+2(raczej crusch ,wyglada na dobry).
Jin:2,4 teraz bardziej w dzialaniu przypominajBruce'a lub Larsa.
Lee:Ch 2,2,3 teraz na trafieniu przewraca znacznie dalej niz kiedys,ale daje wall splat'a.
Bruce:Tu chcialem cos napisac od siebie.Kick boxer wydaje sie byc dokladna kopia z t6 ze wszystkimi zaletami.
B+2 dalej jest i ma sie dobrze;p,cd2 dalej -14 no i magic4(reszte sobie pewnie jestescie w stanie przypomniec).
Wyjatki to:
-MTS f+1 juz nie przewraca.
-d/f+1,4~4 trzeba inaczej kontynuowac,jeszce nie wiem jak,ale napewno sie da.
_Ma teraz nowy i jedyny zarazem cios ,ktory udalo mi sie odkryc u/f+3+4,fajne dobre szybkie low crushijace kolana na nc,ktore przewracaja,dobrze niosa na sciane i siedza juz na niej samej po f+3,1.
Jaycee:
Stara Julia,lecz:
-shotgun to ces teraz raczej nie pozwala na mix up'y w stylu d/f+1, za wyjatkiem ciosow z tej postawy ma jakies opoznienie.-f,f,f+1 w jugglach juz nie daje roll'a(smutne).
-Calkowicie zmieniony taunt,bez mozliwosci cancel'a(tez smutne).
-1+4 teraz jest jak unblock Kinga czy AK.
-u/b+2 to jest nowa wybitka(karalna).
-d/b+4 Kingowy drop kick,przewraca tylko na CH.
-f+2,2,2 nowy 3 hit'owy strong(moze juggle?)
-u/f+3+4(jak u dragunova na trafieniu)
-Deja Vu:gdzie moje MA:( ,ta sama notacja qcb,f+2
-f+3 to teraz roll do przodu, swoista postawa.
-f,f+3 wyglada na cios nie jugglujacy,moze jakies gwaranty jak z f,f,f+1.
Bryan:Zostawilem sobie na deser.
d/f+1,1,1,1,2 juz nie jest naturalem poza 1,1,1,1.
qcb+4 ma zmieniona animacje,maxi wspomnial,ze juz nie wybija.
Wyglada,ze cyborg mocno dostal ma pancerzu.
Snake to teraz low poke.hahhahahhahahahahahahah.
Wyglada na to,ze Bruce jest teraz "topem-topow",bo go nie oslabili,zapomnialem wspomniec,ze teraz d+3,4 to przejscie do MTS?Tylko lepiej.Bob pewnie ma znowu jakies juggle z HS'a(tak to wyglada).Bryan chyba jest low'em z kosmosu.Jaycee napewno ciekawa,bede gral!!
Postaram sie wrzucic jakies zdjecia jutro i jeszce wiecej napisac.
PS. Z tym low pokiem to zart;p