Mam pytanie odnośnie kontynuowania combo po bound + TAG - jak wycisnąć więcej niż dwa ciosy podczas gdy postac świeci się na biało?
Jeżeli przytrzymam przycisk TAG to postać robi automatycznie atak.
Jezeli sam robie jakieś combo to wyciągam max 2 ciosy (kiedy postać świeci się na biało) i wraca kontrola nad posacią która zrobiła bound.
Jeżeli np. wpada tagowany Kazuya, dam u/f 4,4,4,4, to juz zostaje, kontrola nie wraca do poprzedniej postaci (przestaje sie świecić na biało).
Od czego to wszystko zalezy?
Podczas gry online zauwazyłem że gracze robią kombosy o wiele dłuższe podczas tagowania niż 2 hity, jak oni to robią?
Jest parę zasad:
- musisz wykonać "zaprogramowaną serię ciosów"
- Przez "zaprogramowaną" rozumiemy także ciosy z przejściem do postawy lub ruchu specjalnego (np. Dynamic/silent entry u Larsa). Przejście do postawy przedłuża tag assist.
- jeśli którykolwiek z ciosów spudłuje albo źle wejdziesz do postawy, tracisz kontrolę nad postacią tag-asystującą
- jeśli cios ma specjalne właściwości (np air-throw) lub jeśli nadal jesteś przy tym w postawie albo kontynuujesz długą serię ciosów, postać asystująca zostaje na ekranie (początkowa postać nie wraca na ekran). To ma swoje zastosowanie jeśli np. Twoja postać asystująca ma rage. Normalnie podczas Tag Assist (w skrócie TA) traci rage, jednak jeśli po TA zostanie na ekranie, zachowuje rage.
Jest jeszcze trochę innych kwestii, ale to tak w skrócie.
EDIT: Dzisiaj wysłałam wszystkie poradniki. Proszę potwierdzać do kogo już przyszły
Najpóźniej w poniedziałek powinniście wszyscy dostać.