Autor Wątek: [MvC3] Dyskusja ogólna  (Przeczytany 129573 razy)

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
  • Gamertag: Gargooletz
  • PSN ID: Gargooletz
  • Steam ID: Gargooletz
Odp: Marvel vs. Capcom 3
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 30, 2011, 01:40:15 »
Morrigan jest jeszcze spoko, bo zawsze była wizytówką DS, ale fascynacja Felicią już mnie przeraża. Imo jeden ze słabszych dizajnów tej serii, która ma naprawdę genialne postacie.
Też bym z chęcią zobaczył zamiast niej Gallona, Sasquatcha czy Bishamona.

Ale doskonale wiem o jakich 'fanach' mówisz ;)

W ogóle niektóre decyzje Capcomu są dziwne. Czemu wrzucili Spencera z Bionic Commando, którego nikt nie lubi zamiasta Rada z kultowej gry i remake'u, który sie świetnie sprzedał i niedługo będzie miał sequel? Jakieś na siłe promowanie bohatera, którego nikt nie chce.

Arthur w sumie dobrze, że jest w grze. Przynajmniej bohater z gry Capcomu, która nie jest tak oczywista.

Hejt

• Moderator forum
  • Hero Member
  • EdgeLord
    • Email
  • Steam ID: Hejt
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 30, 2011, 01:41:17 »
Czemu wrzucili Spencera z Bionic Commando, którego nikt nie lubi

Ja lubię, japa. 8)

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 31, 2011, 18:37:08 »
xP

A tym czasem ktoś wrzucił na jołtaba pełne cinematic intro z gry.

http://www.youtube.com/watch?v=AAvD8HtfnSk

Ciekawe, czy reszta scenek, które były w poprzednich zwiastunach też bedą dostępne w grze.

EDIT

Na tym kanale są dwa kolejne filmiki, które odpowiadają na moje pytanie ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2011, 18:58:24 wysłana przez Gargooletz »

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 01, 2011, 02:38:00 »
Ja będę grać Storm/She-Hulk/X-23, bo to posiadaczki trzech najlepszych theme'ów w całej grze ;p

Nie no, pewnie zacznę grając Chun/Storm/Trish. Raz że takim teamem gra Justin, z tego co widziałem w filmikach to nie jest to jeden z tych bzdurnych teamów w których nic do siebie nie pasuje, można bardzo fajnie i skutecznie pograć (taki "intelligent rushdown" ;p coś w stylu MSP). Dwa, że te postacie bardzo mi się podobają, no i wszystkie trzy zapowiadają się bardzo solidnie. Ale w tej grze jest mnóstwo postaci które przypadły mi do gustu (po szybkim spojrzeniu na roster będzie to gdzieś z 18...), więc na pewno przez długi czas nie zdecyduję, jakim teamem głównie grać. Ogólnie chcę mieć Chun-li on point (wydaje mi się miażdżąca w tej grze) i wokół niej zbudować jakiś fajny team. Oprócz tej trójki, postacie które jako pierwsze pójdą na sprawdzenie, to na pewno Viper, Iron-man, Phoenix i Skrull.

Nie mogę się już doczekać tej gry <3 Get Hype!

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
« Odpowiedź #169 dnia: Luty 01, 2011, 03:12:34 »
Chun z Viper chyba mogą robić unblocka, bo Chun może jump cancelować normale i z tego walnąć overheada, a Viper ma low assist. Hie hie hie.

HAJP HAJP HAJP!

Tiny

• Newbie
  • *
    • Email
  • PSN ID: Tiny_PL
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 02, 2011, 17:08:54 »
http://www.fightersgeneration.com/np6/bisonleak.jpg  Ciekawy screenshot. Najprawdopodobniej fake, tak jak w przypadku G. Goblina(choć chętnie bym zobaczył Bisona w grze, nawet w ramach DLC).

Slide

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 02, 2011, 17:40:35 »
Niech przestaną pakować w rooster takie postacie. Beznadziejność doboru postaci mnie poraża mamy 4 postaci z syfa, 3 postaci z residenta, 2 razy hulki (on i ona), 2 razy z pazurami - x23 i wolverine, ekipa dante i trish to ta sama półka nie wspominając, że deadpool ma praktycznie ten sam zestaw broni, nastepnie Tronn Bonne, Viewtiful Joe, Artur, Zero to kpina dla mnie już mogli zamiast nich megamana dać i by wystarczyło z tych śmiesznych postaci.  Nie rozumiem po co dawać następną postać z syfa? Postacie z residenta, rozumiem promocje gry ale w uniwersum Capcomu jest wiele ciekawszych postaci. She-hulk po co jak jest hulk, lepiej daliby Colosusa z X-menów? x23? Czy ktoś ją kojarzył przed ogłoszeniem roostera? Rozumiem fani komiksów ale dla mnie to zapychanie slota taką samą postacią. Wolałbym tysiąc razy bardziej oklepanego Cyklopa. Jest sporo fajnych nowych postaci typu Super-skrull albo szkieletor (zapomniałem jak sie nazywa) nie rozumiem wyborów Capcomu. W przypadku częsci Marvela aż mnie to tak nie boli, ale część postaci z gier Capcomu to jest żal...

Podsumowując gdyby były 2 postaci z syfa, 1 postac z residenta, 1 hulk, 1 wolverine, 1 dante, 1 megaman mamy ponad 10 slotów na o wiele lepsze ciekawsze postacie

Gargooletz

• Hero Member
  • Tworzę scenę
« Odpowiedź #172 dnia: Luty 02, 2011, 18:21:07 »
Lol. Jak chcesz znać postacie z Marvela nie będąć fanem komiksów? :D

Jak każdy wolałbym zobaczyć kilka innych postaci, ale zdaję sobię sprawę, że ta gra nie była zrobiona z myślą o moich upodobaniach. Capcom odwalił kawał dobrej roboty wybierając idealną mieszankę pewniaków (Cap, Ryu, Iron Man), kultów z mvc2 (Magneto, Storm itd.), okrzyków fanów (Dante, Thor, Deadpool), postaci, które chce wypromować Marvel i zaskakujących dziwaków, które nie są oczywiste, ale urozmaicają grę. I wszystkie te wybory były podejmowane z myślą o urozmaiconym gameplayu.
To nie jest mvc2, gdzie mamy tysiące klonów. Tutaj każda postać ma totalnie odmienny styl walki pomimo pozorów (Bruce i Jen, czy Logan i Laura).

Nie jestem znawcą serii, ale z tego co mówił chociażby Snake, to Cyclops byłby kolejnym shoto z innym wyglądem.
Akuma (pomijając, że też gameplayowo nie przypomina Ryu) pewnie został wybrany z myślą o Japońcach, gdzie jest bardzo popularny (nie żeby na zachodzie nie był).
Arthur? Nigdy nie grałem w GnG, w ogóle go nie kojarzyłem, ale czy nie jest jedna z tych 'ciekawszych postaci z uniwersum Capcomu'? Coś mniej oczywistego niż Mega Man (którego absencję Capcom tłumaczył brakiem dużej ilości ciosów, które można by przenieść na ciekawy styl walki).

Też niechętnie widzę np. Jill (zwłaszcza, że wielu fanów nienawidzi tej wersji), czy Tronn Bonne. Trish też nie była pewnie potrzebna. Ale patrząc na całość nie można jechać po Capcomie. Wszystkie znaczące serie, a i te mniej znane, ale kultowe uzyskały swoich reprezentantów (SF, RE, DS, GnG, DMC, MM).
Po stronie Marvela mamy kilka zaskakujących wyborów (Dormammu, Shuma, Taskmaster), ale czy to, że ich nie kojarzymy zmienia fakt, że wyglądają świetnie?

Bardzo pochopne wnioski wysuwasz, Slide. To, że Dante i Deadpool mają podobny kolor i broń w ogóle się nie przekłada na ich styl walki. Na obecną chwilę Dante jest zaprojektowany jako rushdown z tysiącami opcji, kiedy Pool jest solidnym zonerem. Podobnie jest jak już wspomniałem z Wolvem i X-23, oraz She i He-Hulkami.

Ta gra ma trafić do fanów Marvela, Capcomu, starych i nowych graczy. Nie dało się stworzyć idealnego wyboru postaci, ale nadal nie rozumiem jak można mieć problem z wyborem drużyny bedąc fanem tych marek.

EDIT
Ta fota Bajzona imo jest fejkiem. Bison wlatuje z asystą, a w MvC3 nad asystami zawsze jest chmurka z napisem, którego gracza to assist.
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2011, 18:36:19 wysłana przez Gargooletz »

Snake

• Moderator forum
  • Hero Member
  • never lucky BabyRage
  • PSN ID: SnakeSRK
« Odpowiedź #173 dnia: Luty 02, 2011, 19:20:50 »
Roster, a nie "rooster" ;p

Czemu to taki problem, że kilka postaci jest z jednej serii? Trish i Dante to zupełnie inne postacie, tak samo Wolverine i X-23 (którą raczej wiele osób kojarzyło przed ogłoszeniem rostera, w końcu pojawiła się w X-men: ewolucji, którą każdy normalny człowiek oglądał ;]), no i Hulk i She-Hulk. Nie wiem jak można w ogóle porównywać do siebie te postacie. Tron, Joe, Artur i Zero to śmieszne postacie? Nope.

Chyba nie grałeś nigdy w mvc2, nie? Może i dobrze, bo dopiero byś się burzył ;p Chociaż mi tam w sumie roster mvc2 podobał się bardziej niż ten w mvc3. Właściwie nawet nie chodzi o sam roster, co o podejście capcomu, które kiedyś było fajniejsze. Dzisiaj widać że starają się po prostu zadowolić fanów, zarówno komiksów, gier, jak i mvc2, dodatkowo na tyle upraszczają i dopracowują grę (system przeciwdziałający infinitom itd.), żeby żadni casuale płakali. Kiedyś po prostu wymyślili sobie system, wrzucili jakieś tam tła w ogóle nie związane z postaciami, nawalili street fighterów, nawalili x-menów i wydali zepsutą grę - to było cool ;D

Jeśli chodzi o Cyklopa to może nie jest to aż taki klon shoto, ale jednak znalazło się trochę atrakcyjniejszych postaci, patrząc pod względem różnorodności gameplayu. A Trish to jedna z najciekawszych postaci w tej grze. 

Co do tego obrazka - mam nadzieję że to nie jest fake, Bison imo od początku nadawał się bardziej do tej gry niż Akuma, jako typowy villain. Idealnie pasowałby do Magneto, Dooma, Dormammu i spółki.

Vipe

• Poznań Dojo
  • Hero Member
  • *
    • Email
  • PSN ID: Vipe-TcT
« Odpowiedź #174 dnia: Luty 02, 2011, 20:28:51 »
Jak dobrze że zrobili Triale w tej grze :D Oznacza to, że na bank ją sprawdzę:D

Na pierwszy plan idzie Dante/ Sentinel i Capt America

Reszte zobaczymy w praniu jak wyjdzie :)

manieq_TLT

• TLT
  • Hero Member
  • *
  • PSN ID: manieq_pl
« Odpowiedź #175 dnia: Luty 02, 2011, 21:16:53 »
to kiedy wkońcu ta gra wychodzi ?:P

Never give up no matter how bleak your situation is.

rifi28

• Sr. Member
    • Email
  • PSN ID: Rifi2814
« Odpowiedź #176 dnia: Luty 02, 2011, 21:22:12 »
18 lutego :)

Tiny

• Newbie
  • *
    • Email
  • PSN ID: Tiny_PL
« Odpowiedź #177 dnia: Luty 02, 2011, 22:32:24 »
http://www.youtube.com/watch?v=NEPixlCUMJU   Ostatni Boss, Galactus.

Hiryu

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 活 死 永 前
    • Email
  • PSN ID: GKHiryu
  • Steam ID: GKhiryu
« Odpowiedź #178 dnia: Luty 03, 2011, 00:15:11 »
Dante pasował do filmiku, walka trochę w stylu DMC.

Co do postaci, mnie najbardziej rozjuszył design Jill. Zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu kiedy wyglądała jak normalna kobieta, a nie jak klon Niny Will... Sary Bry... Samus Ara.... Camm... no, wiecie o co chodzi.
Moje pięści krwawią śmiercią!

Patosław

• Sr. Member
    • Email
  • PSN ID: PatoslawPL
« Odpowiedź #179 dnia: Luty 03, 2011, 00:18:48 »
xP

A tym czasem ktoś wrzucił na jołtaba pełne cinematic intro z gry.

http://www.youtube.com/watch?v=AAvD8HtfnSk

Chciałem obejrzeć, ale widzę, że już nie ma.