Wiem o tym, jednak piszemy o samym manualu, a nie o skillu, czyli o szerokim pojęciu, które może np oznaczać pożyteczne wykorzystywanie tego manuala.
Nie wiem, na mnie osobiście zawsze robiło wrażenie jak ktoś fajnie się poruszał. Tak czy siak wg komandosa to chyba tylko Krysta ma dobry manual, bo robi na standardzie CH d/f2 ewgf jg. Nie znam osobiście żadnej innej osoby, która by robiła na standardzie rzeczy, o których on wspomniał.
Hmm Ja, Yun:P. Za czasów T5 byliśmy chyba pierwszymi w pl którzy zaczęli używać tego w normalnych grach z dobrą skutecznością jeszcze na padach, ciutkę później z jeszcze lepszą na stikach. Yun trochę częściej ale ja po dwóch stronach. Ale spoko za czasów T5 raczej jeszcze nie grałeś więc luz:P.
Nie problem z tym jest taki że praktycznie 100% z tego to jest 1 klatkowy JF bo nawet tego nie trzeba szybko robić więc osoba która posiedzi nad tym miesiąc i która ma przyzwoity manual będzie to robiła. Zresztą ja to zrobię jednym palcem a nawet jedną ręką, tak więc, to tylko timing.
Problem z tym jest natomiast taki że jest to 1 klatkowy JF i w póki to ćwiczysz to to robisz. Jak przestajesz to zapominasz timingu i możesz mieć najlepszego manuala na świecie i nie zrobisz tego ani razu bo to tak jak byś zaprogramował idealnego ewgf'a na programowalnym sticku z tym że o 3 klatki za wcześnie, ani razu to nie wyjdzie.
Zresztą to co mówię ma potwierdzenie. Najprostszy przykład Ryan. W początkach T5.0 robił to po dwóch stronach, z bardzo dobrą skutecznością. W DR zaczął grać mniej i gorzej mu to wychodziło. W T6 bywało tak że nawet tego nie próbował bo grał jeszcze mniej. Po prostu to trzeba ciągle ćwiczyć a po jakimś czasie (kilku latach) już się nie chce.