Ten God-Tier wygrał jedną walke z moja Ivy na około 60 ostatnio jak z nim grałem (zobaczymy jak będzie jutro =P btw Di, miałem sie zapytać czy też byś nie chciał pograć, ale widziałem, że Ty robisz już jakieś granie w Tekkena jutro?) więc nie może być aż tak przegięty. Z Yoshimitsu jest nieco ciężej online wlasnie przez te unblocki. Ale jak sie nauczysz przewidywac kiedy on ich może używac to już nie jest tak wspaniale dla Yoshi playera : P
Jak on skacze na mieczu to staraj się od niego odsunąć jak najbardziej i złapać go np SW 6B8. Jeśli chodzi o UB to musisz uważać szczególnie na jego 8A+B, które przechodzi nad większoscią ciosów i trafia leżących. Zresztą dużo UB Yoshka trafia leżących i trackuje, ale on nie może ich używać w każdym momencie, tylko to jest zależne od licznika czasu (niech Heniek to wytłumaczy lepiej
) Najgorszy jest chyba taki UB gdzie Yoshi się pojawia za plecami Twojej postaci i spada na nią kręcąc się. Nie wiem czy da sie to jakoś uniknąć... może tylko przerwac BT K itp ale online to niemożliwe.
I praktycznie każdy cios, który uda Ci się wyminąć można ukarać, musisz się tylko pospieszyć. W ogóle spamowanie 22K online żeby wygrać nie ma sensu - przecież to taki jakby cheat, offline nigdy by to nie zadziałało, a tak tylko zniechęci Twojego przeciwnika do grania z Tobą =P Yoshka można ładnie trzymać na dystans i wtedy on dużo zrobić nie może, zresztą on ma dość kiepskie ciosy ściągające ze stepa i tylko jednego dobrego lowa (FC 3K), który ma na bloku -23.