A ja odkąd pooglądałem trochę filmów z SSF4 wciągnąłem się mocno. tzn, może złe słowa, ale poleciałem do sklepu, kupiłem sobie grę i postanowiłem, że stanę się w nią dobry (w moim rozumieniu, że będę wygrywał walki częściej niż 1 na 10 chociażby online). Za dzieciaka grałem trochę w SF-tery, później na kompie na emulatorach itd, jednak nigdy tego nie próbowałem zmasterować. Ale że ja z wiekiem zaczynam inaczej patrzeć na pewne rzeczy i w tym co lubię robić jestem ambitny. No ale, ciężko jest się samemu nauczyć grać, szczególnie że nikt ze znajomych ani nawet w mieście w SFightery nie gra. Pozostaje wejść na forum i poszukać odpowiedzi i podpowiedzi. DZiękuje że wysłuchaliście mojego jakżę łzawego wstępu więc teraz przejdźmy do rzeczy.
Wpadłem w ten temat sobie myślę "Oho, kącik dla początkującego. Skoro umiem zrobić ze dwa kombosy i po trafieniu focusem jeszcze docisnąć ultrasa i trafić to myślę że się kwalifikuje"
No i wpadam żadny wiedzy i co
kilka porad spoko, ale te sktórty mnie przerażają.
"Walnij mu SRK i jeszcz potem możesz docisnąć FBI NBA CIA itp" i nie wiem co się dzieje
.
Jeśli toś by był tak miły to podrzuciłby wytłumaczenie większości tych skrótów- jakiś link
albo sam złapie ochote na napisanie takie legendy ;P ? Ktoś miły?