No generalnie Juri nie jest imo dobrą postacią dla początkujących graczy. Sakura jest o wiele prostsza do ogarnięcia, ale jest też sporo słabsza, więc na jakimś tam w miarę ogarniętym poziomie ciężko nią wiele ugrywać.
Skakanie gówno daje. Mi to potrafią każdy atak tym swoim rzutem przerwać. A do furii doprowadza mnie totalne jechanie gościa do czasu póki nie zacznie ciagle podłazić i rzucać (nie throwem tylko grabem) , a ja czuję się bezradny bo nawet ultrę potrafią tak przerwać.
Ehh, nie wiem skąd u tylu graczy bierze się przekonanie, że ultra to taki imba cios pokonujący wszystko i w ogóle odpalenie ultry = auto-win. Może to przez te ładne i długie animacje? Fakt, ultra (w większości przypadków, nie mówimy oczywiście u ultrach w stylu u1 Juri) przebija bardzo dużo rzeczy w wielu sytuacjach, ale robi to dzięki swoim właściwościom, a nie dlatego że jest ultrą.
Co do grapplerów, nie ma jakiegoś uniwersalnego sposobu, rzutów unika się robiąc rzeczy, które unikają rzutów :F Może to być skok, backdash, jakiś reversal, albo cios będący airborne od pierwszej klatki. Oczywiście wszystko może zostać przewidziane i ukarane (w przypadku Zangiefa, innych grapplerów nie znam za bardzo, ale chyba nikt się nimi zbytnio nie przejmuje). Na tym to polega, gdyby było inaczej to grapplerami nie dałoby się grać. Po prostu staraj się ich trzymać na dystans, jeśli nie chcesz zostać zmuszony do zgadywania.