Autor Wątek: Galeria custom AS-ów?  (Przeczytany 81215 razy)

wilku

• Hero Member
    • Wilku na Facebooku
    • Email
  • PSN ID: Wilku
Odp: Galeria custom AS-ów?
« Odpowiedź #105 dnia: Maj 27, 2010, 13:36:07 »
Drugi stick.

No i pierwszy.

Po ostatniej dłubaninie na zmiane z 3d dot game heroes czas odpalic SF'a

PS
HateMe prosiłeś o zdjęcia na modelce - jak widać udało się, ale z przyczyn czysto ekonomicznych stać było mnie tylko na zdjęcie, które zapewniam - jest pod każdym ze stików.
Czytaj ze zrozumieniem, pisz z głową

so true

Hejt

• Moderator forum
  • Hero Member
  • EdgeLord
    • Email
  • Steam ID: Hejt
« Odpowiedź #106 dnia: Maj 27, 2010, 14:15:55 »
Fajny stick z Guilem, modelka dodaje uroku. 8)

Di

• Administrator
  • Hero Member
  • Objection!
    • Email
« Odpowiedź #107 dnia: Maj 28, 2010, 06:59:31 »
W związku z tym, że teraz rozmawia się tu ogólnie o wyglądzie sticków, przeniosłem go do odpowiedniego działu.

No i macie coś na deser: http://thereifixedit.com/2010/05/26/epic-kludge-photo-closest-he-is-getting/

Tenshimitsu

• Hero Member
  • Shisei meiari
    • ManjiKai
    • Email
  • PSN ID: Tenshimitsu
« Odpowiedź #108 dnia: Maj 28, 2010, 11:05:09 »
Najprawdopodobniej niedługo (w następnym tygodniu) będę miała u siebie koreański sprzęt:
http://img13.abload.de/img/sdc15873q4n1.jpg

Jestem ciekawa, jak się na nim gra. Stick myoungshin fanta i buttony crown.
Jeśli mi nie przypasuje, pewnie będę chciała go sprzedać, ale na razie nastawiam się na miesięczne granie.
No i oczywiście najpierw musi do mnie dotrzeć pocztą :)
"Logic will take you from point A to point B. Imagination will take you everywhere."

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
  • I'm whatever Gotham needs me to be.
  • PSN ID: Dadrot/takeasitson
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #109 dnia: Maj 28, 2010, 11:14:37 »
ile cię to kosztuje? możesz zamówić jeszcze bez lagową przejściówkę z ps2? ktoś w ogóle ma coś takiego na handel z was?
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Tenshimitsu

• Hero Member
  • Shisei meiari
    • ManjiKai
    • Email
« Odpowiedź #110 dnia: Maj 28, 2010, 11:21:59 »
Nie wiem jeszcze ile dokładnie będzie mnie to kosztować, to jest stick zmodowany przez gościa z Zaibatsu. Dokładnie zapłacę za wszystko łącznie z przesyłką 100 dolarów, ale cena w złotych będzie zależała od zdzierstwa banków i Paypala. Czyli wyjdzie tak +/- 350zł, mam nadzieję.

Nie zamawiałam nic ponadto.  :(
"Logic will take you from point A to point B. Imagination will take you everywhere."

PePe

• Hero Member
    • Email
  • Gamertag: PePe PL
  • PSN ID: PL---PePe---PL
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 04, 2010, 13:45:44 »
Ja mam pytanko (w związku z niedostępnością stick'ów mayflash) - zna kto kogoś kto robi takie sticki na zamówie i/lub ma dostęp do części i dokumentacji? Bo potrzebowałbym jednego albo dwa :)

K'

• Learn to fly
  • Sr. Member
  • *
    • Email
  • PSN ID: The_K_slash
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 04, 2010, 14:02:53 »
Z tego co wiem "gołego" Mayflasha chciał parę dni temu sprzedać Tundra. Co do części to najlepiej podepnij się pod kogoś kto takie coś regularnie sprowadza, Wilku, sajan ? Co do dokumentacji jest ona niepotrzebna skocz na stronę kowala http://www.kowal.itcom.pl/ArcadeParts_pliki/menAS.htm i będziesz wiedział wszystko :)

JuniOr_TLT

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 04, 2010, 15:47:58 »
www.icomp.pl  <-- chyba tu znajdziesz jakieś majflasze.
Jeśli chodzi o modowanie to oprócz przeróbki PCB w Łodzi wszystko już w to wsadzimy jak się uprzemy :P

Tenshimitsu

• Hero Member
  • Shisei meiari
    • ManjiKai
    • Email
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:10:13 »
Ponieważ doszedł do mnie stick custom-made z częściami marki koreańskiej i gra mi się na nim bardzo dobrze, też chciałabym sprzedać mayflasha. Chętnych zapraszam na PW.

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:59:52 »
napisz coś więcej nt tego koreańskiego sticka plx. jak wrażenia, jak działa?
if you watch Godzilla backwards its a heart warming tale of how a dinosaur helps rebuild a city then moonwalks into the ocean.

Tenshimitsu

• Hero Member
  • Shisei meiari
    • ManjiKai
    • Email
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 05, 2010, 14:13:41 »
OK, no problem. :)

Na gałce nie ma wyczuwalnych kątów czy kierunków: jest okrąg, jednak nie mam żadnych problemów z trafianiem w skosy.

Czuć wyraźnie, że centrowanie jest zupełnie inne: chyba rzeczywiście na jakiejś gumie a nie na sprężynie. Tak jak w każdej gałce, angaż jest całkiem szybki pod małym wychyleniem, gałka też całkiem szybko centruje.

Gałka stawia też pewien opór, nie wychyla się kierunków tak leciutko jak w sanwie, ale mi to odpowiada, mam wrażenie że mam większą kontrolę nad movementem. Co ciekawe, battop można bardzo swobodnie obracać razem z trzonkiem dookoła osi, tak więc musiałam się pozbyć niemiłego wrażenia że battop mi się odkręca. Nic podobnego, battop gładko kręci się z całym trzonkiem, co dodatkowo usprawnia grę, bo gałka że tak powiem "nie ciągnie za skórę" :).

Co do buttonów crown'a, są odrobinę twardsze niż sanwa, ale też bardzo szybko reagują (jeśli pozycja 0 to stan wyjściowy a 5 to stan pełnego wciśnięcia, to reagują już przy jedynce). Te buttony które mam są chyba odrobinę mniejsze niż sanwa, ale i tak jest OK. Tak jak sanwa, nie wydają kliknięcia przy wciskaniu.

To chyba wszystko... jeśli chodzi o elektrykowanie, dla mnie która nigdy mishimami nie grałam, robiłam chyba 6 elektryków na 10 za pierwszym razem, a jak mi nie wyszedł to wiedziałam dlaczego (może to dziwnie zabrzmi, ale przy tej gałce czuć gdzie się popełniło błąd, o dziwo przy sanwie trudniej było go wychwycić.). Tylko wavedash muszę jeszcze obczaić, to jest kwestia techniki przy tak dziwnym centrowaniu.

Dadrot

• [Warszawa]
  • Hero Member
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 05, 2010, 15:38:13 »
kiedyś miałem saulabi przez pewien czas, właśnie na fancie bez żadnych restryktorów (okrąg), też z battopem. Muszę powiedzieć, żę gra się na czymś takim chyba zdecydowanie łatwiej niż na kwadracie, ale coś za coś. Ja skosów nie czułem za cholerę ;/ No odnosiłem wrażenie, że trzeba się mocno gałą namachać porównując z takimi japończykami. Z chęcią bym się pobawił fantą teraz mając obok dla porównania coś japońskiego.

gamer

• TLT
  • Full Member
  • *
    • Email
  • Gamertag: xTLTx gamerPL
  • PSN ID: Big_Boy1986_PL
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 20, 2010, 08:52:59 »
Pochwale się moim, którego połowa już zna zapewne :P. Przyciski seimitsu, gałka sanwy

http://img820.imageshack.us/f/dsc00013y.jpg/

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 08:58:21 wysłana przez gamer »

Pitrex

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 27, 2010, 19:09:59 »
Nowy AS ;D

http://img153.imageshack.us/i/zdjcie338.jpg/

Gała Seimitsu LS-56,ośmiokąt. Przycisku PS-14 z CP