Z resztą jakim w ogóle wyznacznikiem jest bursa? lol.
Ja już Ciebie nie rozumiem.
Pisałeś, że nie miałbym połowy swojej skuteczności grając Dyktatorem, to w takim razie o jaką skuteczność ci chodziło, jak nie o burse czy inny V99? Ja nigdzie indziej nie brałem udziału. Chyba nie chodziło ci o granie online z randomami?
Co do yunga/yanga to sorry coś źle zapamiętałem chyba, ale jestem pewny, że jeśli którymś z nich będziesz grac to na bank tym mocniejszym
Skąd ta pewność?
Nie jestem hipokryta, przynajmniej staram się nie być, jeśli piszę że ufam pro graczom w selekcji turniejowych topów bardziej niż wam to się tego trzymam. Widziałem wywiad z justinem gdzie wyraźnie powiedział, że w superze rufus jest wg niego topem, dowód? Tier lista z iplaywinner i dużo kontrowersji (Rufus A+ tier) wyraźnie pod inputem justina.
Po pierwsze: to było na samym początku, zaraz po wyjściu supera. Jakiś czas temu pamiętam, że na jakimś streamie zapytali Justina o top 5 (albo 3, nie pamiętam) postaci i na pewno nie było tam Rufusa.
Po drugie: Nawet jeśli, to przecież to tylko Justin i jedna opinia (chociaż i tak nieprawdziwa, jak napisałem wyżej). Jest jeszcze wielu innych graczy których o to pytano, Daigo, Mago, Gamerbee, Mike Ross, można by jeszcze wymieniać.
Po trzecie: Lol. Specjalnie nie chciałem się wspierać żadnymi tier listami, uznałem że powiesz że to głupie, bo w takiej dyskusji rzeczywiście nie ma to zbytnio sensu. Ale widze że sam nie potrafiłeś się oprzeć i podać pierwszą tier liste z IPW, która powstała trzy tygodnie po wyjściu gry. Skoro tak ufasz tier listom z IPW, to czemu nie podasz tej najaktualniejszej (z sierpnia)? Czyżby dlatego że Bison jest tam za wysoko? ;] Ja też mógłbym sobie tutaj przywołać japońskie tier listy z lipca i października, gdzie Bison jest odpowiednio na 3. i 2. miejscu, a Rufus na 9. i 10., ale stwierdziłem że wspieranie się w takiej dyskusji tier listami do niczego w sumie nie prowadzi.
Rufus? Ma to wszystko + więcej. Jedyne czego mu brakuje to chyba srk lol :p
Gdyby brakowało mu tylko srk to wszyscy by nim grali. Przeoczyłeś takie drobiazgi jak to, że jest efektywny tylko i wyłącznie z bliska, jest całkowicie free na wake'upie, wiele rzeczy może ukarać tylko i wyłącznie z ex'em, ma problemy z dobrym zoningiem, nie zadaje jakiegoś kosmicznego damage'u (nie licząc silnego rzutu) i ma tragiczne footsies.
tylko wy się brzydzicie takimi postaciami więc wybieracie mniej popularne jak ryu, boxer czy grubas.
No z tą popularnością to jest akurat racja, był jakiś czas temu poll na srk "your main character", którego zdecydowanie wygrał Bipson ;p
Staram się używać sensownych argumentów, powoływać się na opinie ludzi znacznie lepiej grających niż ja czy wy.
No ja staram się robić to samo, tylko że ty najwyraźniej ignorujesz wszystko, co przeczy twojej opinii. Nie wiem, ja byłem w stanie pograć troche Bisonem żeby móc coś powiedzieć o tej postaci, i moge stwierdzić że jest dobry, ale zdecydowanie jest jedną z tych postaci, którymi trzeba grać z głową, i które posiadają zarówno bardzo dobre, jak i bardzo złe matchupy. Ty mógłbyś zrobić to samo, ale oczywiście nie, bo postać nie podoba ci się wizualnego dizajnu. On nie jest przegięty, jest po prostu tani i chamski, czyli taki jak lubię.