Uwaga uwaga. Rozmowa z ŁDK'iem przeszła pomyślnie, także szykujcie swoje tyłki do łodzi na 23 Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi, który odbędzie się w dniach 5-7 października. Tak samo jak rok temu planowane jest rozdanie nagród podczas gali.
Z tego co już wiem to:
Sala będzie ta sama co w zeszłym roku.
ŁDK daje 1000 zł jako nagrodę na 1 turniej.
Noclegów w ŁDKu nie będzie, ale postaramy się wam załatwić coś blisko miejsca docelowego.
Czekamy na decyzję w sprawie wpisowego na turnieje, by podnieść pulę nagród na poszczególne turnieje.
Tak jak w tamtym roku sklep GameOver oraz GalaxyGamesStudio wezmą udział w Festiwalu.
Oprócz turniejów w bijatyki, będą ludzie którzy zorganizują turniej w PES'a ( Zajman coś dla Ciebie
)
W tym roku ma być więcej konsol niż w zeszłym. Informacje podane przez GameOver.
Teraz pytanie do was, jakie gry byście chcieli na festiwalu ?? Generalnie na pewno będzie TTT2 oraz UMVC3 ( ponieważ marvel jest w klimacie komiksów co już wcześniej pisałem ). Do tego planujemy jeszcze może ze dwie kolejne gry. Moja propozycja to MK i SFxT.
Czekam na wasze komentarze.
Prosiłbym o zmianę tematu na 23 Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi 5-7 października 2012