Ja bym powiedział raczej ze szkoda, że Raphael nie przypomniał sobie swojego movelistu z SC2;p.
W sumie SC4 to jedyna część serii chyba gdzie X nie była mega topem, więc teraz to pewnie naprawią specjalnie dla Kayane lol.
No, na pewno będzie lepsza niż w SC4. Już teraz to widać, ma świetne i bezpieczne wybitki (step B, FC 3B i chore 3B), dobre BE, no i CE, które co prawda nie zadaje tyle co inne ale za to może je zrobić po wszystkim praktycznie, nawet po 15 klatkowym 4K...
A tak swoją drogą, to wlasnie w USA trwa jeden z największych eventów SC w historii tej serii. Przyjechał tez sam Daishi. Na razie turniej solo trwa, ale wczoraj skończyli teamówkę USA vs EU, i Ameryka wygrała w ostatniej walce (Lolo vs Scud). Scud coś słabiej, na razie sporo przegrywa, podobno we freeplayach przegrał z Yoshkiem Lolo aż 5:1, a teraz w solówce Amy Dreamkiller'a wysłała go do drabinki przegranych.
Mnie najbardziej zaszokowało jak randomowi gracze mieli okazję zmierzyć się w SC5 z samym Daishim... on w to gra strasznie słabo jak na kogoś, kto praktycznie jest twórca gry i osobą odpowiedzialną za balans O.o przegrał praktycznie 80% swoich pojedynków z osobami, które grały w to po raz pierwszy. Nie wiem co o tym myśleć....