Reo pisał, że spin kara d+4 na bloku, tak więc o czym ty gadasz? d+4 na kung lao nie jest w połowie tak świetny jak na resztę postaci.
Nie będę się wdawał w tą dyskusje, bo ktoś ciągle przeinacza fakty, co wk**wia niemiłosiernie.
O tym akurat nie wiedziałem, nie znam framedata dla wszystkich postaci (zwłaszcza recovery). Ale co innego kara, a co innego zdjęcie ciosu priorytetem.
ex spinem kebaba nie da sie złapac nawet z miej jak połowy ekranu moze juz blokowac. proba wjazdu tym to full combo probuje bo licze ze po hacie nie bedzie blokował ale moze. nikt w grze nie ma takiego recovery poza tym robi sie z tego bez mała kolejny blokinfinit bo przewaga wynosi 0 dwa razy sie z tym 0 spotkałem w tym od UsedForGlue, skad info ze jest na stracie?
Living guide, setki godzin testów i lata praktyki.
Przy czym dalej startup kolejnych ciosow jets sytuacyjnie na plus dla kunga. Jak ma X-raya to powodzenia z pokowaniem. Samo ze go ma moze uzyc jako starszaka aby nikt go nie pokował. Nie wiem po co mu taki upercut szybki skoro ma spina ten hak szybki to powiny miec postacie ktore maja z tego typu sytuacji probowac wyjsc.
Co to znaczy startup jest sytuacyjnie na plus? Albo jesteś na -, albo na + (pomijając różnicę 1 frame'a zależną od tego kiedy puściłeś blok). Poza tym ZAWSZE możesz odskoczyć do tyłu - jak ktoś zrobi w tym momencie X-Raya spodziewając się poke'a, to pozostaje tylko rzec "hue hue hue". Co do uppercuta - nie wiem, ale wiele to nie zmienia poza niektórymi jugglami.
porownanie exspina kabal do spina Lao jako AA jest bez sensu bo ten pierwszy wymaga paska a kombo po nim to max 26% a w realu 25% lub reset do 12% poza tym EX bardziej chroni przed skokami na niego niz typowym corssupem, przy dobrym crosie czesto dochodzi w tych sytucjach do niechcianego auto dashcancela szczegolnie pod kornerami od negative edge z bloku. Spin kabala nie ma startupa 6 klatek. zwykły jest wolny a Ex niewiele lepiej.
No to jak EX-spin nie smakuje (nie wiem, większości Kabali smakuje, ale jak nie smakuje to mi nic do tego) to zawsze pozostaje zwykłe, chamskie jk~gas ball~spin... nie żre paska, a też ładuje fullcombo. A, byłbym zapomniał, w razie wtopy dostajemy tylko gołe jp. Imba, nerf, scrub-tier etc.