<wyciąłem to co się nie tyczyło mistrzostw i przeniosłem jako osobny post do 'ogólne'>
Obejrzałem gry finalistów z innych krajów. To taka wstępna analiza, później może weżnie mnie na ciekawszą i bardziej precyzyjną opisującą dane sekundy gry.
Portugalia to jak widzę, nie problem. Ale to widać już, po tym, że turniej jest zorganizowany w supermarkecie:D
TBH sam mam lepsze standardy sub zerem (33%) od nich:D Nie grali w ogóle o first hita (co daje 2 paski energi!!), tylko od razu przeszli do 'właściwej' gry. Prawy sub zero bankował energię (fatalny błąd). Jeden z nich (lewy) robi x-raya Subem, co w żadnych wszechświecie nie jest opłacalne (no... chyba, że wygra Ci rundę) i jeszcze łapie na niego brejka:D Szkoda marnować brejka bo zwykła pięść 'wyrywa' z x-raya Sub zera. Ich jugglowanie jest słabe - najwięcej zrobił 36% (i zjadło mu to speciala, bez speciala zjadłoby 33%). W każdym razie mój 6ciosowy standard Mileeną (33%) jest mocniejszy od ich juggla, który wyszedł mu... raz. Poza podcięciami nie grają z lowów, którymi pięknie przejmuje się inicjatywę. Blokują zawsze z dołem - chociaż to akurat może być specyfika mirrora, więc ciężko się czepić, acz możliwe, że u+3 wchodziłoby jak masło.
Rumunia na starcie +1000 do respektu za zajebisty dubstep xD Skorpion w pierwszej grze gra DUŻO lepiej od Klatki, i jedyne czego mu brakuje to jugglowania. Nie wali liny w kombie jako juggle startera. W pierwszej grze inicjatywa była w zupełności po jego stronie i łądnie z niej korzystał. Brakowało mu też łapań, które wchodziłyby bez kary (o! później zaczął z nich ładnie korzystać!). Ogólnie Skorpion jest całkiem niezły, ale brakuje mu do umiejętności Oskara baaaardzo wiele. Ale to z Cagem będę grał więc coś o nim - szczerze mówiąc nie reprezentował za wiele. Jego najlepszy juggle wszedł za 28%, czyli gorzej ode mnie. Wygrał tylko dlatego, że Skorpion po prostu mu dał. Klatka robi x-raye zamiast brejków, więc ładnie się to na nim zemści:) Jeśli nie ma ogarniętego match upu z Mileeną to nie wróżę mu sukcesu, jeśli ma to... będę bazował, na tym, że Mileena ma lepsze timingi i będę grał agresywnie:) Wydaje mi się że oni też nie grali o first hita i nie używają lowów poza podcięciem - ich strata. Najbardziej z całego filmiku podobała mi się muzyka:)
Mimo wszystko moim najmniej przetrenowanym match upem jest właśnie Klatka, więc jeśli jest ktoś we Wro, kto ogarnia Klatkę to proszę o pilny kontakt! Głupio by było przegrać przez nieznajomość match upu.
Belgia - tutaj mamy dobry poziom! Johny używa brejka i nie daje sobie wpuścić juggli! Na szczęście jego 11 hit gwałt nie zabiera więcej niż 30%, czyli gorzej od mojego standardu. 2 runde skorp przegrał na własne życzenie - przeciwnik był na guard bloku i DOWOLNY teleport by mu wygrał gre. Czyżby nie ogarniali guard bloka?! Poza tym mam nadzieję, że Klatka zagra w podobnym stylu ze mną i będzie próbował przesadzić z inicjatywą i cały czas dashować - już widzę te rollery xD W dalszych meczach, widzę, że 'rozpracował' skorpa i ten jest bezradny.
Belgia >>> Rumunia > Protugalia
Z tych filmików tylko w Belgii widzę poważne zagrożenie
Dalej ani jednej Mileeny co mnie cieszy najbardziej (nawet przeciwnicy nią nie grali, więc nie mieli jak przetrenować match upu na poziomie)
ZAPRASZAM DO DZIAŁU VIDEO - zamieściłem tam juggle, który próbuję się wyuczyć na turniej:)