Już od dłuższego czasu jestem niezadowolony z PSN w kwestii tej gry, ale teraz to już przeginka. Gram dla punktów, bo chcę z lepszymi grać tak jak zauważyłeś madd. Okazuje się, że na PSN grają tylko osoby z 1k-3k :/
stawiałbym raczej na problemy z netem - o ile dobrze pamiętam to jakość połaczenia kiedy np graliśmy razem nie urywała dupy (zwłaszcza w połaczeniu z problemami jakie ja mam ostatnio z ISP)
ogólnie kiedy ja grałem w ranked to nie zdażyło mi się żebym czekał dłużej jak 1-2 minuty na przeciwnika (fight request) i w większosci byli to ludzie z zakresu 3-5K
nie wiem na ile teraz to się zmieniło (ostatnio wygłupiałem się tylko dla trofeum "from C to shiny C" także grałem głownie ludźmi z 1-3K PP)
tak czy inaczej - te punkty są gówno warte bo większość ludzi grinduje (unikają godzin wieczornych kiedy gra najwięcej ludzi, wyszukują słabszych przeciwników żeby grac z nimi po 3-4 razy pod rząd itd. itp.) nie mówiąc już o boosterach
także znacznie lepiej jest wyszukać ludzi z dobrym połaczeniem grajacych na dobrym poziomie i grać z nimi dłuższe sety w endless itd.
jeśli Slide szukasz dobrych przeciwników to polecam Ci takich graczy jak:
- wauhti (Finlandia - Rose, Sakura i Makoto)
- Klesk_1 (UK - Gief)
- SabishiiRyuu (Finlandia - Gief, Vega)
- Risoh (Niemcy - 6k PP - Guy, Ryu)
- Cravin456 (UK - Ryu chociaż ja mam kiepskie połaczenie z nim zazwyczaj)
- RightBackBill (Irlandia - Gen)
- HoundOfCuChulain (Irlandia - jeden z lepszych graczy w tej chwili na zielonej wyspie)
- takamura13 (Holandia - głównie Ken, ale nie wiem czy nie zrezygnował z SFa)
- orkanmuoh23 (Niemcy - Sim, ale ostatnio za dobrze nie grał)
a jeśli zdarza Ci się mieć dobre połaczenie ze Stanami to zagraj z
- skrface13 (US - Blanka)
- Zabi_ (US - Viper i Sim)
- velicoso (US - Seth, Chun, Juri, Ibuki - typ wymiata)
- SUNsunMcNASTY (US - Gouken)
- Ugochukwu (US - Deejay)