Chciałbym wylać wiadro łez i pomyj z powodu Ełckiego turnieju w Mortal Kombat X który się nie odbył. Organizatorzy, imiona i nazwiska pominę, od maja byli ze mną w kontakcie odnośnie ewentualnej pomocy w organizacji turnieju, komunikacja między mną a organizacją była trudna i zazwyczaj pytanie jednej strony było kontrowane pytaniem drugiej strony. W rezultacie firma w której pracuję złożyła przez moją osobę propozycję współpracy, my dajemy nagrody i zostajemy podciągnięci pod partnerów. Organizatorzy chcieli jednak całą rękę i stwierdzili że nagród nie chcą, chcą pieniądze, niestety nie dodali na co. Oferta partnerska została wycofana, organizatorzy nie informowali o postępie prac aż 5 dni przed turniejem dostałem informację że "Sony dało dupy" i sprzętu nie ma. Zamiast odwołać turniej, zwrócić wpisowe i przeprosić za kłopot, organizatorzy Mazurskiej Areny E-Sportu nikogo nie informując liczyli chyba że przywiozę sprzęt który magicznie wyczaruję i turniej się odbędzie. Dziś o wyznaczonej godzinie zawodnicy weszli na halę i okazało się że nie ma ani stanowisk ani żadnej rekompensaty. Organizator lekceważąco zapytał czy zabrałem ze sobą konsolę. Turniej w rezultacie się nie odbył, wpisowe nie zostało zwrócone a organizatorzy nie mieli przygotowanej żadnej lini obrony. Od Ełku i Mazurskiej Areny E-Sportu trzymać się z daleka. Sen o o FGC na wschodzie kraju raczej się nie spełni.