Witam was moi drodzy.
Nina Williams przeszła zmiany tak jak każda postać w tej serii, ale powiem szczerze że mimo początkowych obaw jestem pełen optymizmu.
Nowe ciosy:
f+2,1,1+2 - H,M,M NCC. Niezłe narzędzie do boundowania naszego opponenta
b+3,4 - M,H NC. Wbija na ścianę. Dobre pod ścianą przy Tagu z innej postaci na Ninę by utrzymać opa na odpowiedniej wysokości do skończenia juggle po boundzie.
qcf+4,2,3 - M,H,H NC. Bardzo dobre do przeciągania juggli do ściany. Po trafieniu przez qcf+4,1 wychodzi nam juggle starter do d+4,1 lub d/f+1.
Zmiana w starych ciosach:
qcf+2 nie daje juggla w ogóle.
d/f+3,4,4 lub 3+4 - z tego co pamiętam stara notacja była b+3,4,4 lub 3+4
Jeśli o czymś zapomniałem to niech ktoś dopisze
Juggle:
Szczerze powiem że dzięki nowemu stringowi ( qcf+4,2,3 ) prowadzenie do ściany jest nieco szybsze. Owszem zdarzają się sytuacje gdzie ta 3 niesie za daleko i można nie zdążyć dobiec ale to wszystko jest do zrobienia
. Przykład:
d/f+2, d/f+3,2, ss+1,f~1,qcf+4,2,3 W!, 1+4 B!, d/f+1,2,1+2 ( trzeba wyczuć odpowiednią odległość żeby zdążyć z boundem ).
Reszta starych juggli wlącznie z butterfly działa bez zarzutu. Jedyny bonus jaki można zobaczyć to zrobienie juggla z b+1, którego po boundzie można stagować i dołożyć co nieco dmg :-).
Jeśli chodzi o Ninę jako postać wzywaną po boundzie to też sprawdza się nienajgorzej. Ma sporo ciosów które w zależności od potrzeby wyrzucają przeciwnika w górę ( reverse ivory b+1,4 ) czy doprowadzają do ściany ( qcf~1,1+2, qcf+4,1,3 a nawet qcf+2 jak się dobrze wymierzy ). Ogólnie myślę że Ninie aż tak bardzo się po dupsku nie dostało, chociaż co jeszcze Namco mogłoby spier.... od 6tki. Jeśli ktoś zauważył jeszcze coś ciekawego niech pisze.
Edit. Dzięki za poprawkę Nevan