Ode mnie teraz taka prośba. Otóż doszły mnie słuchy od ESL że chcą robić więcej takich eventów lub też poważnych turniejów konsolowych, także zwracam się z prośbą do was, abyście ( o ile oczywiście chcecie ) złożyli podziękowania Cenedze na ich fanpage'u na facebooku za event w Warszawie, gdyż odzew od was może być niejako zachętą dla nich na robienie częściej takich imprez jak ta w multikinie. Ja oczywiście wam nie każę tego robić ale pomyślcie w ten sposób że dzięki temu może rozwinąć się na szeroką skalę scena konsolowa. Rozmawiałem po evencie z szefem ekipy ESL i mówiłem mu o moim planie eventowym ( Di wie o co kaman, ale póki co nic wam nie zdradzę, Di jakby co to mam nadzieję że też nie
) i być może przy dobrych układach uda się zrobić naprawdę poważną imprezę z dobrymi nagrodami, plus stream, którego siłę mogliście zobaczyć podczas Capcom Fight Club. Ja osobiście uważam że event był jak najbardziej ok tylko szkoda że był to piątek a nie sobota.
Także jeśli chcecie by były tego typu imprezy to musi być głośno na ten temat i musicie pokazać że to jest właśnie to czego oczekujecie
. Taka mała informacja ode mnie.